FITHANDBAL

Innovatief project van de Vlaamse Handbalvereniging i.s.m. de Vlaamse Overheid.

Fithandbal is een nieuw concept, uitgewerkt door de Vlaamse Handbalvereniging i.s.m. de Vlaamse Overheid, om 30-plussers de kans te geven om één keer per week recreatief aan handbal te doen. Momenteel hebben we met de Vlaamse handbalvereniging niets te bieden voor deze doelgroep, want veel spelers en speelsters stoppen rond hun 30ste omdat hun lichaam niet meer de zware belasting -door het fysieke contact- aankan en de tijdsinvestering te zwaar wordt.

Anderzijds geloven we er zeer in sterk dat de clubbetrokkenheid enorm zou kunnen verhogen, indien de ouders van de clubspelertjes kunnen kennismaken met de sport via deze nieuwe variant.

Waarin verschillen deze trainingen nog van reguliere handbaltrainingen en komen ze tegemoet aan huidige evoluties en de leefwereld van de doelgroep?

  • Dames en heren spelen gemengd
  • Geen contactsport
  • Vrijblijvende deelname aan de trainingen (10-beurtenkaart)

Met deze activiteit willen we dus een nieuwe vorm van handbalbeleving op de kaart zetten. Het is niet alleen vernieuwend omdat we ons richten op een andere leeftijdsgroep, maar ook omdat we ons concentreren op de aspecten: fysieke fitheid, sociale contacten en amusement.

Wil je kennis maken met Fithandbal?

 

(* Verplichte velden)

Sponsors bedrijven logo's