Callant Tongeren kan niet stunten tegen Bocholt

zondag 5 november 2017

Na vier nederlagen op rij had Tongeren dringend nood aan een overwinning. Met Bocholt als volgende tegenstander zeker geen gemakkelijke opdracht. De nummer 2 van de Beneleague had slechts 1 van zijn 7 matchen verloren. Callant Tongeren stond dus voor een aartsmoeilijke opdracht, maar het gaf zich niet bij voorbaat gewonnen.

Bocholt begon vurig aan de wedstrijd en in geen tijd stond het 0-4. Tongeren schrok van de hevige start van de bezoekers en wist pas na 7 minuten spelen de 0 van het bord te zetten dankzij een goal van Meijer. Beide teams dreven het tempo de hoogte in en de doelpunten volgden elkaar snel op. Na 10 minuten stond het 3-7. Tongeren begon aan een inhaalbeweging en kwam terug tot 6-7 met goals van Barnyak, De Kuyper en Glesner (15de minuut). Maar Tongeren kwam niet langszij, Bocholt daarentegen bouwde opnieuw aan een voorsprong en in geen tijd was de Tongerse inhaalbeweging alweer van het bord verdwenen. In 3 minuten tijd en evenveel goals later stond Tongeren opnieuw vier doelpunten achter. De bezoekers controleerden rustig en vergrootten stelstelmatig de kloof. Tongeren nam te veel onvoorbereide shots en maakte te veel technische fouten, waardoor het er niet in slaagde de achterstand te verkleinen. De ruststand werd uiteindelijk 9-15.

Tongeren opende de tweede helft met 2 goals, maar dichter dan 4 punten konden de Eburonen niet meer komen. Bocholt bleef rustig handballen en de broers Kedziora brachten Bocholt terug op 13-20. Devisch, Glesner en Schenk, op een lege goal door een extra veldspeler, prikten nog even terug (16-20 na 40’), maar daarna moest Tongeren alle rollen lossen en knalde Bocholt in door naar 16-27. Met nog 10 minuten op de klok was het over en uit voor Tongeren. Coach Canton nam van de gelegenheid gebruik om een aantal jongeren wat ervaring te laten opdoen op het hoogste niveau. Ze grepen hun kans en lieten mooie dingen zien. Er werd afgefloten bij 21-32 eindstand.

Jammer genoeg opnieuw een verlies voor Tongeren, maar koppen op en door naar volgende week! Dan staat de belangrijke wedstrijd in en tegen Nelo (8ste) op het programma. De nieuwkomer in de Beneleague heeft al menig tegenstander laten bibberen en mag dus zeker niet onderschat worden. Daarom doen wij een warme oproep om massaal af te zakken naar Neerpelt om onze heren naar de overwinning te roepen. Afspraak om 20u15 in Neerpelt, supporters op post!

Ps. Ook onze heren 2 spelen volgende week in Neerpelt om 18u15. Mits winst blijven zij mee aan de top van de liga 1!

 

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K)(1), Gillé, Tack, Devisch (2), Schepers (4), De Kuyper (1), Glorieux, Stijnen (4), Strauven (1), Barnyak (1), Gevers, Meijer (4), D’hanis, Pallen (K) en Glesner (3)

 

Speelden voor Bocholt:

Alberts (K), Wertelaers, Winters, Kooijman (5), Cremers (1), Koninkx, Kittel, Valkenborgh (5), Leroy (K), Lamers (1), Spooren (2), Kedziora D. (8), Pucnik (3) en Kedziora B. (7)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden