Ook Aalsmeer te sterk voor Callant Tongeren

zondag 19 november 2017

Na de schitterende overwinning in Beyne tijdens de 1/8 finale van Beker van België moest de lijn ook doorgetrokken worden naar de Beneleague! Tegenstander was het Nederlandse Fiqas Aalsmeer.  Callant Tongeren ging op jacht naar zijn eerste thuisoverwinning.

Even leek het dat Tongeren een goede start kende dankzij de openingstreffer van Meijer.  Maar algauw moesten de Eburonen de rol lossen en liep Aalsmeer uit tot 1-7 (10). Tijd voor een time-out. En dit pakte goed uit voor de Eburonen. Glesner, Stijnen(2x) en Glorieux (2x) brachten Tongeren na een kwartier spelen terug tot 6-7. Tongeren kon echter niet op gelijke hoogte komen. Aalsmeer daarentegen begon opnieuw sneller te spelen en zetten opnieuw een 6 puntenkloof op het bord. Aan de overzijde ging Tongeren veel te snel voor shot en werden de gecreëerde kansen niet afgewerkt. 10 minuten wist Tongeren niet te scoren. Uiteindelijk was het Schepers die de ban voor Tongeren brak. Samen met Stijnen verhinderde hij dat Aalsmeer nog verder kan uitlopen. Na 30 minuten spelen was de stand 9-14.

 

De tweede helft begon gelijk opgaand. Dankzij Devisch en 2 goals van Glenser bleef de achterstand beperkt tot 5 goals. Bij een stand van 12-17 besloot Aalsmeer de voorsprong nog groter te maken en liepen ze verder uit naar 12-20. Tongeren probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar dichter dan 6 doelpunten wisten de Eburonen niet meer te komen. Aalsmeer controleerde de wedstrijd en nam verdiend de twee punten mee naar huis. Eindstand 19-26.

 

Tongeren blijft hangen op een 10de plaats en krijgt het gezelschap van KV Sasja, dat gelijk speelde tegen KRAS Volendam. Sasja is tevens onze volgende tegenstander. Met dit gelijkspel bewijzen de Antwerpenaren dat ze nog niet moegestreden zijn. Tongeren zal dus alles uit de kast moeten halen wil het Sasja verslaan. En daarom rekenen we ook op uw steun. Supporters allen naar Antwerpen om onze heren een warm hart onder de riem te steken iin deze moeilijke periode! Allen op post!!!

 

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Tack, Devisch (3), Schepers (4), Glorieux (2), Stijnen (3), Strauven (2), Barnyak, Gevers, Meijer (1), Bijnens, D'Hanis, Von Den Hoff (K) en Glesner (4)

 

Speelden voor Aalsmeer:

Birjovanu (K), Dekker (4), Castien, Boomhouwer (4), Hooijman (2), Van Dam (7), Verbeij, Benghanem (2), Jansen (3), Wong (1), Ouderland, Bottinga (2) Kooy, Blaauw en Kamsteeg (1)

 

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden