Tongeren geeft zijn supporters een mooi eindejaarsgeschenk!

donderdag 21 december 2017

Na de zware nederlaag van afgelopen weekend had Tongeren nog iets goed te maken. Die kans kreeg het in de Beker van België. Tegenstander Eynatten-Raeren lijkt op papier een makkelijke tegenstander, maar soms zijn zulke tegenstanders de moeilijkste. Tongeren mocht de nummer 3 uit eerste nationale dus niet onderschatten!

 

Ondanks de vele waarschuwingen vooraf, startte Tongeren te laks. Eynatten daarentegen begon vurig en speelde veel heviger. Resultaat na 5 minuten, 4-1. Tongeren moest even wennen aan het hevige Eynatten, maar in tegenstelling tot andere wedstrijden, slaagden onze Eburonen er nu wel in om de schade te herstellen. Na 10 minuten spelen hingen de bordjes terug in evenwicht (5-5). En het Tongerse legioen was vertrokken! De Kuyper en Meijer scoorden aan de lopende band en toverde een voorsprong van 3 punten op het scorebord. Maar Eynatten was niet onder de indruk en knokte terug. Een tegenstoot die Tongeren niet verwachte. De Luikenaars wisten zich terug in de partij te knokken en kwamen 5 minuten voor tijd terug op gelijke hoogte (11-11). Onder impuls van De Kuyper en tweemaal Glorieux slaagde Tongeren er in om met een voorsprong te gaan rusten. Ruststand 11-14.

 

Na de pauze zagen we een omgekeerde versie van de eerste helft. Ditmaal kwam Tongeren strijdlustig uit de kleedkamers. Maar na 5 minuten kwam Eynatten terug opzetten en slonk de voorsprong zelfs even tot 1 punt verschil. Gelukkig kwam de Tongerse doelpuntenmachine net op tijd terug op gang om de voorsprong opnieuw te vergroten. Strauven, Meijer en Devisch (2x) brachten het verschil tot 5 (15-20 na 44'), waarna het spreekwoord "derde keer, goede keer" werkelijkheid werd. Het derde aanvalsoffensief van Tongeren bleek te veel te zijn voor Eynatten. De Luikenaars moesten lijdzaam toekijken hoe de Eburonen de voorsprong bleven uitbreiden. Tongeren wisselde vlot door en kon zo het tempo op elk moment hoog houden. Hierdoor kreeg ook iedereen voldoende kansen tot scoren en werd deze zege een knap staaltje teamwork waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Afgefloten werd er bij een 21-29 eindstand.

 

Tongeren gaat dankzij deze overwinning verder naar de halve finale van de Beker van België. Mogelijke tegenstanders zijn alvast met zekerheid Hasselt en Nelo. Zij versloegen respectievelijk Bocholt (29-28) en Sasja (24-28). De vierde halve finalist wordt zaterdag bepaald om 18u in Izegem. Tegenstander van Izegem is Visé.

Tongeren geeft met deze overwinning een mooi eindejaarsgeschenk aan zijn supporters die hun gesteund hebben in deze moeilijke periode! Na de winterstop zal Tongeren proberen op hetzelfde elan verder te gaan!

Bij deze wensen wij u namens Callant Tongeren een fijne Kerst en een gelukkig en sportief succesvol jaar toe!

En tot volgend jaar! ;-)

 

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Tack, Devisch (2), Schepers (2), De Kuyper (7), Glorieux (3), Stijnen (1), Strauven (6), Barnyak, Gevers, Meijer (5), Bijnens (1), D'Hanis (2), von den Hoff (K) en Glenser

 

Speelden voor Eynatten-Raeren:

Verjans, Top M., Top S. (3), Vreren (3), Neuville (10), Thevissen (1), Mouchette (1), Schunk (K), Schmack (K), Beckers (2), Fissette (1), Eubelen, Habets en Cordewener

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden