Final4 op 17 en 18 maart in de Maaspoort, Den Bosch

vrijdag 19 januari 2018


Het finaleweekend van de BENE-League, de grensoverschrijdende handbalcompetitie voor heren in Nederland en België, zal dit jaar worden gehouden in de Maaspoort Sports & Events in Den Bosch.  Het finaleweekend vindt plaats op 17 en 18 maart. Wie uiteindelijk zal deelnemen is nog niet bekend.

Na de lange winterstop staat dit weekend de 15e van in totaal 22e speeldag in de razend spannende BENELeague op het programma.    Op zaterdag 17 en zondag 18 maart zal de top 4 van de BENE-League onderling uitmaken wie zich een jaar lang BENE-League kampioen mag noemen. Vorig jaar ging deze prestigieuze titel naar Achilles Bocholt dat na een bloedstollende en hoogstaande finale OCI-LIONS wist te verslaan met 38-37. Of Achilles Bocholt dit jaar haar titel kan gaan verdedigen, zal in de komende anderhalve maand duidelijk moeten worden. Het team uit Belgisch-Limburg ging de winterstop in als koploper, maar met nog acht speelrondes te gaan, zijn de verschillen in de top opmerkelijk klein. Dit weekend staat speelronde 15 op het programma.   

“Vanaf dit jaar hebben we ervoor gekozen de Final4 niet langer te organiseren bij één van de deelnemende verenigingen, maar op een onafhankelijke locatie. Door zijn centrale ligging ten opzichte van alle ploegen en de uitstekende moderne faciliteiten, ging onze voorkeur uit naar Den Bosch als Final4-stad. Dit is een logische volgende stap in de verdere professionalisering van de BENE-League” aldus Gio Antonioli, voorzitter van de BENE-League.

“De Maaspoort is met haar goede bereikbaarheid, ruime parkeermogelijkheden en ruime capaciteit (maximaal 2200 toeschouwers) een ideale locatie voor dit sportevenement.”     Wethouder Huib van Olden reageert enthousiast. “Het handbal heeft zich de afgelopen jaren als een sneltrein verder ontwikkeld. Ook in ’s Hertogenbosch! Maaspoort Sports & Events was al meerdere keren 
gastheer voor nationale en internationale handbalevenementen. Dat we nu gastheer zijn van de Final4 van de BENE-League is voor ons een grote eer. Welkom, handbaltoppers, verenigingen en bezoekers in 's Hertogenbosch. U gaat twee dagen genieten van handbal van het hoogste niveau. En hopelijk ook van al het moois dat we verder te bieden hebben rond deze finale.”
 
Vanaf vandaag en tot en met vrijdagavond 16 maart kunnen er online tickets besteld worden voor het Final4-weekend in Den Bosch. Ga naar : http://www.bnlhandball.com/tickets/. Tijdens het weekend van 17 en 18 maart kunnen er ook tickets aan de kassa gekocht worden.      

Zaterdag 17 maart

13:30 Halve finale 1  

16:30 Halve finale 2    

Zondag 18 maart 

13:30 Kleine Finale (plaats 3/4)  

16:30 Finale   
 
____________________________________________________________

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden