Callant Tongeren verrast in Sittard.

zondag 21 januari 2018

Callant Tongeren start het nieuwe jaar met een onverwachte overwinning tegen OCI Lions, de nummer 2 in de rangschikking, 33-35.  Een zege die de troepen van Tomanovic veel vertrouwen moet geven voor de komende periode. 

Tijdens de winterstop werden de Tongerse kopjes leeggemaakt en werd er zeer hard gewerkt op training.  Het resultaat mag er zijn! Door deze overwinning wippen de Eburonen over Sasja en wordt de kloof met Sporting Nelo iets kleiner, vier punten.

Tongeren startte in Sittard zonder De Kuyper en Glesner, beiden gekwetst.  Met een compacte 6-0 verdediging wisten de Eburonen het 1ste kwartier goed stand te houden 5-6.  Tongeren kreeg onder impuls van een sterk keepende Schenk de wedstrijd in handen.  In aanval scoorden Devisch, Strauven en Meijer aan de lopende band waardoor Tongeren na 20’ uitliep met zes doelpunten uit, 6-12.  De druk van Lions werd almaar groter, maar de Nederlanders slaagden er niet in om voor de rust de kloof te dichten.  Rust stand 11-18.

In de 2de helft hield de druk van de thuisploeg aan, maar de Tongerse spelers gaven geen krimp.  Schenk bleef zijn beste niveau halen en de verdediging stond bij momenten als een huis. Na 40’ was het 14-21.  Het leek er even op dat de wedstrijd gespeeld was, maar stilaan sloeg bij de Eburonen de vermoeidheid toe en plaatste de thuisploeg een laatste offensief.  Tongeren miste een aantal open kansen en 2 strafworpen waardoor het opeens opnieuw zeer spannend werd, 28-31 na 55’.   Het lukte de Nederlanders in de slotfase zelfs om op 1 doelpunt te komen 31-32 maar Tongeren hield het hoofd koel en pakt zo zijn eerste overwinning van 2018.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Bevo.  Kunnen onze jongens bevestigen en zorgen voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen?

 

Speelden voor Tongeren:
Schenk (K), Gillé (1), Tack (1), Devisch (10), Schepers (2), Glorieux (2), Stijnen, Strauven (5), Barnyak (4), Gevers, Meijer (9), Bijnens, D’hanis, Van den Hoff (K)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden