Callant Tongeren kruipt door het oog van de naald

zondag 25 maart 2018

Play-off 2 is van start gegaan, met de wedstrijd Callant Tongeren  - Sasja stond meteen een topper op het programma.  Daarnaast nemen ook Atomix en Doornik deel aan deze play-offs, de twee best gerangschikte ploegen na deze play-offs spelen volgend seizoen in de Bene-League.

Het werd een zware avond voor de Eburonen, die uiteindelijk in de laatste seconde een gelijkspel uit de brand sleepten 24-24.

Sasja startte, onder impuls van Kevin Jacobs, het beste aan de wedstrijd.  4-7 na 15’.  Tongeren kon in de eerste wedstrijdhelft in aanval niet overtuigen, en moest het vooral hebben van enkele individuele acties. Aanklampen was dan ook de boodschap, en dat gebeurde ook 10-12 ruststand.

Wie dacht dat Callant Tongeren na de rust de rollen zou omkeren, kwam bedrogen uit.  Integendeel het was Sasja dat het initiatief in handen nam en stilaan  een behoorlijke voorsprong uitbouwde hetgeen resulteerde in 12-17 na 38’.  Tongeren benutte zijn doelkansen onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.  De bezoekers controleerden, en Tongeren probeerde de schade te beperken. (52’: 18-23).  De Tongerse aanval vond geen oplossingen, tot Julien Devisch de touwtjes in handen nam – in minder dan 5 minuten scoorde hij maar liefst 4 doelpunten en bracht zo Tongeren opnieuw in de wedstrijd 23-23.  Met nog 13 seconden te spelen en bij 23-24  nam coach Tomanovic een time-out. Het was uiteindelijk Martijn Meyer die in de allerlaatste seconde  voor de 24-24 zorgde.   

Speelden voor Callant Tongeren

Schenk (K), Gillé, Tack, Devisch (8), Schepers (1), De Kuyper (1), Glorieux (3), Stijnen (2), Strauven (4), Barnyak, Gevers, Meijer (3), Bijnens, d’Hanis (2), Von den Hoff (K)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden