Callant Tongeren wint in extremis

zondag 15 april 2018

De derde speeldag van de play-off 2 kwam EHC Tournai op bezoek. Na een busrit van 2,5u kwamen ze aan in Tongeren en met een duidelijk doel, WINNEN! Na twee nederlagen op rij was Doornik gebrand op een overwinning. Maar ook Tongeren ging er alles aan doen om te winnen. Na het gelijkspel op de openingsspeeldag was een nieuwe thuisoverwinning meer dan welkom als vertrouwensboost. Spanning verzekerd!

Beide ploegen begonnen hevig met veel kansen aan beide kanten. De verdediging van Tongeren startte gretig aan de wedstrijd en liet direct zien dat er enkel met winst vrede ging genomen worden. Aan de overzijde stond het Tongerse vizier nog niet op scherp. Na 7 minuten spelen hingen de bordjes nog in evenwicht (3-3). Na een vroege eerste time-out van Doornik, schakelden de bezoekers de versnelling een paar tandjes hoger en verdubbelde zijn score in 5 minuten. Tongeren geraakte niet tot scoren en moest ingrijpen en nam op zijn beurt een time-out (3-6). Ondanks de tips van coach Tomanovic werd de achterstand niet weggewerkt. D’Hanis en Meijer konden enkel verhinderen dat de achterstand groter werd. Op 10 minuten van de rust was de achterstand nog steeds 3 punten (7-10). Na 5 rustige minuten leek Tongeren wakker te worden. Meijer en tweemaal Devisch brachten Tongeren tot op 1 punt (10-11). Maar de aansluitingstreffer bleef uit. Doornik vocht terug en in de slotfase zetten zij de voorsprong van 3 punten opnieuw op het scorebord. Beide ploegen gingen rusten bij 11-14.

Tongeren kwam vol goede moed uit de kleedkamer. Strauven, Meijer en De Kuyper herleidden de achterstand opnieuw tot 1 doelpunt (15-16 na 36’), maar wederom bleef de aansluitingstreffer uit. En opnieuw herstelde Doornik zich en bouwde een nieuwe voorsprong uit van 4 punten, 17-21 na 45 minuten spelen. De Tongerse supporters hadden de moed al opgegeven en Doornik droomde van de stunt. Coach Tomanovic nam op 5 minuten voor het einde nog een time-out in de hoop nog een slotoffensief te lanceren, en met succes! In de slotminuut knalde De Kuyper de gelijkmaker tegen de netten. Op een halve minuut van het einde gooide Doornik hun laatste kans langs de tweede paal en had Tongeren nog een laatste kans om alsnog de overwinning thuis te houden. Meijer nam zijn verantwoordelijkheid en schoot met nog 5 seconden op de klok de 25-24 tegen de netten. Doornik had niet meer de tijd om nog tot een doelkans te komen. Tongeren wint zo in de slotseconden van de wedstrijd met 25-24!

 

Ook Sasja won zijn wedstrijd tegen Atomix met 25-31. Sasja en Tongeren blijven leider met elk 5 punten. Derde in de stand Atomix staat al 3 punten achter op de twee leiders. Tegenstander van de avond, Doornik, blijft laatste met 0 punten. Volgende wedstrijd is in en tegen medeleider Sasja.

Speelden voor Tongeren:

Schenk (K), Gillé, Tack, Devisch (5), Schepers (1), De Kuyper (2), Glorieux (1), Stijnen, Strauven (3), Barnyak, Gevers, Meijer (8), Bijnens, D’Hanis (5), Von Den Hoff (K) en Pallen (K)

 

Speelden voor Doornik:

Rosier (2), Chantry (3), Philippy, De Cocker (1), Olexiouk (6), Ait Bial (2), De Bouvries, Boudjellal (1), Lachal (8), Huart (1), Winberg, Remmery, Schonkeren, Winberg en Delcour

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden