Callant Tongeren sluit seizoen af met overwinning

zondag 13 mei 2018

De kaarten zijn verdeeld. Tongeren en Sasja verlengen hun verblijf in de BeNeleague met een jaartje en Atomix en Doornik worden terugverwezen naar eerste nationale. De laatste thuiswedstrijd was van geen belang en er werd enkel gestreden voor de eer.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende spelers. Ook via deze weg willen wij Adam, Martijn, Rudi, Bram, JP, Pieter, Joris, Killian, William D. en Zef bedanken voor alles wat ze voor de club hebben gedaan! Veel succes heren!

Ondanks dat er niets meer te winnen viel, startte Atomix hevig aan de wedstrijd. Pas na 9 minuten kon Tongeren voor het eerst scoren. Aan de andere kant waren de netten al 3 keer aan het trillen geweest (1-3 na 10’). Tongeren schoot pas na een dik kwartier spelen echt uit de startblokken. Tot dan hield Atomix goed stand en konden ze hun voorsprong van 3 punten behouden. Maar dankzij goals van Devisch, De Kuyper, Meijer en Glorieux stonden de Eburonen plots voor met 10-9. Beide ploegen bleven haasje over doen tot aan de rust. Het was Tongeren dat met een kleine voorsprong ging rusten.

In de tweede helft was Tongeren de actiefste en knalde in een keer door naar 20-15. Atomix probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar aanvallend ging alles vlot bij de Eburonen. En ook achterin wist Schenk enkele belangrijke reddingen uit zijn mouwen te schudden. Op 13 minuten van het einde bedroeg de voorsprong nog steeds 5 punten en niets leek Tongeren de overwinning nog in de weg te staan. Was dat even buiten Atomix gerekend. De bezoekers kwamen voorzichtig terug tot 3 doelpunten (nog 10 minuten te spelen). Nog niet meteen een bedreiging dachten de Eburonen. Daarop zette Atomix een ultieme sprint in om alsnog de overwinning binnen te halen. En voordat Tongeren het goed en wel besefte hingen de bordjes terug in evenwicht en was er terug sprake van een wedstrijd. Meijer probeerde Tongeren op het goede spoor te zetten door de 27-26 tegen de netten te gooien. Maar niemand volgde zijn voorbeeld en de bezoekers zagen hun kans om op en over Tongeren te gaan. Binnen de minuut bogen zijn de 27-26 achterstand om naar een 27-29 voorsprong (57’). De thuisploeg raapte alle moed bij elkaar en samen met de supporters zetten zij alles op alles op de achtervolging. En met succes! Tongeren kwam via Schepers en Glorieux terug langszij. En het was diezelfde Glorieux die de thuisploeg de overwinning bezorgde met een knaller in de slotminuut. Atomix slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren met een 30-29 eindstand als gevolg.

Na een moeizaam en zwaar seizoen was deze overwinning een leuke afsluiter en een mooie manier om de welverdiende rust en vakantie in te zetten. Namens Callant Tongeren wensen we u allen een fijne vakantieperiode toe en we hopen elkaar in augustus terug te zien tijdens de voorbereiding! Tot dan!

Speelden voor Tongeren:
Schenk (K), Gillé (1), Tack, Devisch (1), Schepers (4), De Kuyper (6), Glorieux (6), Stijnen, Strauven, Barnyak (1), Gevers (2), Meijer (7), Bijnens, D’Hanis (2), Von Den Hoff (K) en Pallen (K).

Speelden voor Atomix:
Claes (1), De Leus, De Vis (8), Delfosse, Hellemans (2), Maetens (4), Mendas, Radis, Rojc, Schroyen B., Schroyen W. (11), Smeyers, Hayette, Van Haesendonk (2) en Vandeghinste (

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden