Topsport Tongeren : Datovoc en Handbal Tongeren werken samen

vrijdag 31 augustus 2018

Op 29 augustus 2018 stelden Datovoc en Handbalclub Tongeren hun ploegen voor.  Daarnaast werd ook het samenwerkingsakkoord tussen beide clubs officieel bekend gemaakt - Topsport Tongeren is geboren!


 
Topsport Tongeren is een samenwerking tussen de twee Tongerse Topsportclubs actief in de hoogste nationale reeksen van het damesvolleybal en de handbal : Datovoc Tongeren en Handbal Tongeren.
 
Op dit tijdstip ziet een eerste echte sportcommunity in Tongeren alsook in Vlaanderen het licht. Het is de eerste keer dat twee clubs die beiden actief zijn op het hoogste niveau in een verschillende sport de krachten bundelen. Beide clubs zoeken naar synergiën en zullen samenwerken op inhoudelijke, organisatorisch en financiëel aspecten. Zij zullen bekijken hoe zij de ervaringen uit hun beider jeugdwerkingen kunnen koppelen, of er geen ervaringsuitwisseling mogelijk is tussen de trainerskorpsen en het medische kader. Hoe het zakelijk netwerk van beide clubs kan uitgebreid worden en aan elkaar kan gekoppeld worden.   De gezamelijke kritische massa van Topsport Tongeren wordt een belangrijke troef. Het besef is gegroeid bij beide clubs dat enkel door een doorgedreven samenwerking de duurzaamheid en continuïteit van de topsport in Tongeren kan garanderen. Samen kunnen we net dat ietje beter worden waardoor wij onze plaats aan de top kunnen zekerstellen
 
Beide sportclubs behouden hun eigenheid en nemen hun beslissingen nog steeds autonoom doch zal er op bestuursniveau steeds gekeken worden naar interne optimalisatie en samenwerking tussen de twee clubs. De supporter van de ene club zal zich ook de longen uit het lijf schreeuwen voor de anderen. Dit met als doel te komen tot één grote Tongerse topsportcommunity waarbij top- en breedtesport elkaar vinden en waar de Tongenaar met recht en rede fier op kan zijn. Topsport Tongeren moet, zal en is de fiere topsportambassadeur van Tongeren en zal deze rol met veel trots op zich nemen. 
 
Gezamenlijk schrijven beide clubs bijna één eeuw aan Tongerse en nationale sportgeschiedenis, behaalden ze 16 landstitels, sleepten ze 14 Bekers van België in de wacht, maakten ze op internationaal gebied hun naam en zijn uit hun respectievelijke sporttakken niet meer weg te denken. Niet enkel in hun respectievelijke sporten maar ook in Tongeren zijn deze topsportclubs een vaste waarde geworden, met meer dan 450 leden en 25 ploegen in de gewestelijke, provinciale en nationale competitie hebben zij in de regio een belangrijke sportieve, sociale en maatschappelijke rol. 
 
Dankzij dit project neemt de sportbeleving in Tongeren spectaculair toe.
 
 

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden