Tongeren heeft eerste overwinning beet

zondag 23 september 2018

Na de nederlaag vorige week in Bocholt was heel Tongeren gebrand op een eerste overwinning.  In de eerste thuiswedstrijd van seizoen moest Tongeren het opnemen tegen het Nederlandse Hurry Up.  Tongeren was dus op zijn hoede, want vorige week wist Visé slechts met het kleinste verschil te winnen van de jongens uit Zwartemeer. De Eburonen waren dus gewaarschuwd!

De openingsfase van de wedstrijd was een korte kennismakingsronde. Langs beide kanten werd er voorzichtig gehandbald met als gevolg dat het wachten was tot de 5de minuut op het eerste doelpunt. Seirekidis opende de score voor Tongeren, maar al snel hingen de bordjes terug in evenwicht. In de daarop volgende 8 minuten  ging de score van 1-1 naar 5-1. De verdediging van Tongeren stond als een huis en als er toch eens een gaatje gevonden werd, was er nog altijd doelman Nick de Knegt om de boel te redden. Tongeren begon rustig de wedstrijd te controleren en wist de voorsprong zelfs nog iets te vergroten. Na 20 minuten spelen stond het 8-3. Beide ploegen hielden elkaar vanaf dan in evenwicht en zonder al te veel problemen wist Tongeren de 5 puntenkloof vast te houden tot aan de rust (12-7)

Ook na de pauze was Tongeren de gretigste ploeg en bleef de verdediging geconcentreerd. Dankzij  Pepels en De Kuyper werd de kloof verder vergroot tot 7 punten (14-7 na 35’). Hurry Up probeerde meermaals om de achterstand te verkleinen. Maar Glorieux, Seirekidis en Gevers prikten telkens tegen, waardoor het verschil behouden bleef (19-12). De Nederlanders probeerden nog om de schade te beperken door met 7 veldspelers te spelen. Maar ook hier had Tongeren een gepast antwoord klaar. Glorieux profiteerde meermaals van het lege doel en ook de Kuyper vond het genoeg geweest. Met 5 goals in 10 minuten gaf hij de doodsteek aan Hurry Up. Op 2 seconden van het einde scoorde Pepels de 30ste goal voor Tongeren waarmee hij de eindstand vastlegde op 30-22.

Tongeren heeft zijn eerste (thuis)overwinning beet, maar de honger naar meer blijft groot! Volgende week staat de moeilijke verplaatsing naar OCI Lions op het programma, met ex-Tongeren spelers Rudi Schenk, Pieter Strauven en Kai Feldmann.  Geen gemakkelijke opdracht, maar wie weet ….

 

Speelden voor Tongeren:

De Knegt (K), Gillé, Devisch (2), Antic, de Kuyper (8), Glorieux (9), Stanojlovic (K), Pepels (4), Mataga (2), Danse (1), Gevers (1), Op het Veld, d’Hanis, Glesner en Seirekidis (3)

 

Speelden voor Hurry Up:

Sega (K), Meijer, Suelmann (2), Falke (1), Mik (1), Boonstra (5), Azenha (4), Suton (4), Beteta, de Knegt, Fiege, Vrgoc (1), Bos en Japsers (4)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden