Tongeren blijft thuis ongeslagen

zondag 7 oktober 2018

Na 4 punten op 6 stond Tongeren op een knappe gedeelde 4de plaats.

Met een overwinning kon de ploeg zelfs hoger klimmen, maar dan moesten de Eburonen eerst voorbij KV Sasja, een ploeg die momenteel slechts op de 9de plaats staan, maar niet te onderschatten is.

Vorige week kon Visé pas in de slotfase afstand nemen van de Antwerpenaren en ook vandaag zouden ze hun huid duur verkopen.

 

De openingsfase verliep gelijk opgaand en na 5 minuten spelen hingen beide bordjes in evenwicht (3-3). Tongeren besloot om een versnelling hoger te schakelen. De Eburonen konden op 10 minuten tijd, dankzij goals van Pepels, Glorieux, D’hanis en De Kuyper uitlopen tot 10-6. Sasja creëerde wel kansen, maar stuitte keer op keer op een beresterke Stanojlovic. Tongeren begon de wedstrijd te controleren en zorgde ervoor dat de 4-puntenkloof in stand bleef. Met een heerlijke rechtstreekse vrije worp in de slotseconde, legde de Kuyper de 16-12 ruststand vast.

Ook in de tweede helft bleef Tongeren de wedstrijd controleren. Onder leiding van Pepels werd het verschil verder uitgediept, maar wat later slinkte de voorsprong van 4 naar 7 (21-14). Met nog een kwartier te spelen begonnen de Antwerpenaren aan een inhaalmanoeuvre. Op 5 minuten tijd halveerde ze de achterstand (24-18 naar 24-21). Gelukkig schoot Tongeren op tijd wakker om te verhinderen dat Sasja dichterbij kwam. Dankzij Pepels, Mataga en Seirekidis was de tweede Tongerse thuiszege een feit! Tongeren wint van Sasja met 30-27.

Met deze overwinning klimt Tongeren naar de derde plaats. Een fantastische positie die we maar al te graag willen behouden. Maar er zijn kapers op de kust: volgende week spelen de mannen van Tongeren tegen KRAS Volendam, de huidige nummer 6,  op slechts 2 punten van Tongeren. Supporters dus op post om jullie club te steunen! Er is een busvervoer naar Volendam. Vertrek is voorzien om 13u30.

Speelden voor Tongeren:

De Knegt (K), Gillé (1), Devisch (2), Antic (2), De Kuyper (5), Glorieux (3), Stanojlovic (K), Pepels (8), Mataga (3), Danse, Gevers, Op het Veld, D’hanis (3), Glesner en Seirekidis (3).

Speelden voor Sasja:

Gijs (7), Kostic (1), Luypaert, de Cubber, Vandewoestyne (5), Jacobs, Stulens (2), Govaerts, Roelants (2), Theyssens, van Ransbeeck (3), Salmi (5), Glinkowski, Matthijs (2) en Schonkeren.

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden