Tongeren overtuigend voorbij Quintus

zondag 4 november 2018

Na een weekje rust door interlandverplichtingen was het opnieuw tijd voor de Bene - League! Tongeren kreeg Wematrans Quintus op bezoek. De heren uit Kwintsheul staan momenteel puntenloos op de laatste plaats, maar hebben al meermaals hun vel duur verkocht. Tongeren was dus gewaarschuwd.

De goede wil was zeker niet in Kwintsheul gebleven. De Nederlanders schoten uit de startblokken,  de thuisploeg staond erbij en keer ernaar 2-6 na 12’.  Gelukkig sloeg de Tongerse motor na een kwartier eindelijk in gang. Mataga en Devisch werkten vlotjes af en Danse zorgde voor het gevaar op tegenaanval. De Knegt was veranderd in een muur en liet gedurende een kwartier! geen enkele bal meer binnen. Tongeren beleefde een dol kwartier en liep in een ruk van 4-7 uit naar 16-7 ruststand.De tweede helft begon zeer rustig. Tongeren controleerde de wedstrijd en probeerde de voorsprong  te vergroten. De Kuyper en Gevers zorgden voor de doelpunten aan Tongerse zijde en Glorieux werkte aan 100% af vanop de 7m. Met nog een kwartier te spelen stond het 23-12. De Nederlanders probeerden nog een laatste keer om de kloof te verkleinen, hetgeen ook  lukte (26-17 na 50'). Maar Tongeren was niet onder de indruk en besloot het publiek te trakteren op een knap slotoffensief. Glorieux, Gevers en Gillé lieten alle drie nog 2 doelpunten op hun naam noteren. Aan de andere kant van het terrein liet Vanhove zich dan weer opmerken met enkele knappe reddingen, waaronder een penalty. D'hanis legde met een mooi draaiballetje de eindstand vast, 33-19.

Met deze knappe overwinning klimt Tongeren terug de top 4 binnen. Momenteel staan de Eburonen op een gedeelde vierde plaats samen met Volendam en Lions. Maar hier kan snel verandering in komen, want het verschil met de nummer 7 in het klassement is slechts 2 punten. Volgende week winnen is dus de boodschap. Tegenstander is  Bevo, de nummer 8 met 5 punten.

Het was ook de laatste wedstrijd van Damir Mataga voor Tongeren, Mataga keert na drie maanden, terug naar Kroatië en dit om familiale redenen.

Speelden voor Tongeren
De Knegt (K), Gillé (4), Devisch (4), Antic, De Kuyper (5), Glorieux (5), Stanojlovic (K), Pepels (4), Mataga (2), Danse (3), Vanhove (K), Gevers (5), Op het Veld, D'hanis (1), Glesner en Seirekidis

Speelden voor Quintus
De Koning (K), Vermeer (3), Dofferhoff (1), Vollebregt (2), Van Haeren, De Vreede (2), De Bakker C. (2), De Maat, De Jong (5), Van Ravensteijn (2), De Bakker R., van den Driest (1), Obbens I., Obbens L. en de Bruin (1)

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden