Tongeren naar halve finale van Beker van België

zondag 23 december 2018

Net voor Kerstmis stond de laatste wedstrijd van 2018 op het programma, maar misschien wel een van de belangrijkste van het jaar; de kwartfinale van de Beker van België. Tegenstander van de avond was KV Sasja., de nummer 11 uit de BeNeleague competitie. Al moeten onze heren alert blijven, want bekermatchen zijn bijna synoniem geworden voor verrassingen. Als de Eburonen nog een hoofdstuk willen toevoegen aan het bekerverhaal, dan moest deze wedstrijd gewonnen worden!

Pepels en Devisch hadden deze boodschap begrepen en zorgden al snel voor een 2-0 voorsprong. De rest van de ploeg was nog niet bij de les en liet Sasja al snel terug langszij komen. Erop en erover dachten de Antwerpenaren. Zij keerden de rollen om en Tongeren stond nu 3-5 achter. Coach Tomanovic nam een time-out om zijn ploeg wakker te schudden. De Kuyper was wakker geworden en bracht de ploeg al snel terug langszij (5-5 na 15’). Zowel Tongeren als Sasja ondernamen pogingen om een nieuwe voorsprong op te bouwen, maar geen van beide ploegen gunde de andere ook maar een duimbreedte. Op 5 minuten van rust schakelde Tongeren plots een versnelling hoger. Devisch (2x) en Antic legden een voorsprong 3 goals vast en bezorgden de Tongenaren een psychologisch voordeel aan de rust. De eerste helft eindigde op 11-8.

D’hanis opende de score in de 2de helft. Toch was het Sasja dat het beste uit de kleedkamers kwam. Roelants, Jacobs en Mathys herleidden de Tongerse voorsprong al gauw tot 1 punt. Devisch en Seirekidis probeerden de voorsprong opnieuw te vergroten. Maar Sasja bleef aanvallen en na 45 minuten te spelen hingen de bordjes terug in evenwicht. Er werd om en om gescoord waardoor geen van beide ploegen nog afstand kon nemen. Met nog 2 minuten op de klok en een stand van 21-21 leken verlengingen zich op te dringen. Seirekidis scoorde de 22-21 en met een knappe redding van Stanojlovic had Tongeren op 1 minuut van het einde zijn lot in eigen handen. Na even rondspelen ging Pepels zijn kans, maar deze stuitte op de keeper… recht in de handen van Gevers, die geen seconde twijfelde en de beslissende 23-21 binnen knalde. Sasja ging nog op zoek naar de eerredder, maar stuitte telkens weer op een Tongerse blok en uiteindelijk op Stanojlovic. Eindstand 23-21 en Tongeren zit in de halve finale van de Beker van België!

De andere halvefinalisten zijn NeLo, Bocholt en Visé. Visé won gemakkelijk in Houthalen met 21-39. In Hasselt werd het een echt doelpuntenfeest. Bocholt versloeg Hasselt met 33-41. NeLo had vooral in de eerste helft moeite met Eynatten, maar wist in de tweede helft toch te overtuigen en won met 20-26.

Tongeren geeft zijn fans een mooi eindejaarsgeschenk en wenst bij deze iedereen een fijne Kerst en een gelukkig en sportief 2019!

Speelden voor Tongeren:
De Knegt (K), Gillé, Devisch (7), Antic (1), De Kuyper (4), Glorieux, Stanojlovic (K), Pepels (4), Danse, Vanhove (K), Gevers (2), Op Het Veld, D’hanis (1), Glesner en Seirekidis (4).

Speelden voor Sasja:
Gijs, Kostic (1), Luypaert, de Cubber, Vandewoestyne, Jacobs (6), Stulens (1), Govaerts (K), Roelants (3), Theyssens (K), van Ransbeeck (3), Salmi (2), Geens, Glinkowski (1), Mathijs (4) en Schonkeren (K).

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden