Tongeren wint in Antwerpen (22-32)

zondag 27 januari 2019

Tongeren maakte de levenbelangrijke verplaatsing naar Sasja, een wedstrijd die moest gewonnen worden om in de running te blijven voor een Belgische play-off plaats.

In een gelijkopgaande 1ste helft had Tongeren 20’ nodig om afstand te nemen van Sasja.  De Eburonen kwamen het best uit de startblokken (3-7) na 10’.  Danse, Seirekidis en Pedic zorgden voor de doelpunten, doelman Stanojlovic deed de rest.  De gastheren profiteerden echter optimaal van een 2-minuten straf in het Tongerse kamp en na 20 min nam Sasja zelfs even de leiding (8-9).  De Tongerse verdediging herpakte zich en met vier doelpunten van Glorieux was het aan de rust 11-17.

 

In de 2de helft ging Tongeren op zijn elan verder en vergrootte de voorsprong na 40’ (12-23). Via Antic en Pepels werd het na 50’ (17-29) – wedstrijd gespeeld.  Al bij al een verdiende overwinning!

Een belangrijke overwinning van Tongeren dat doordoor in het kielzog van Hasselt (2 punten) en Nelo (4 punten) blijft.  Volgende week zondag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma, Volendam komt dan op bezoek.  Opnieuw een belangrijke wedstrijd, die moet gewonnen worden.

Speelden voor Tongeren
De Knegt (K), Stanojlovic (K), Gillé (2) , Devisch (1), Antic (5), De Kuyper (1), Glorieux (6),  Pepels (5), Danse (4), Gevers (1), Op het Veld, D'hanis, Glesner, Pedic (4) en Seirekidis (3)

Speelden voor Sasja

Gys (3), Kostic (4), Decubber (1), Van de Woestijne (1), Stulens (4), Roelants (3), Van Ransbeek (1), Salmi (1), Lambrights (4)

 

Alle nieuws
Baloise provincie Limburg hormann Sendtex ASQ Printing Verhuizingen Douree DaVo CLB VZW KLIK OFFICE Beobank Cordeel sbb mmcontent Liswood & Tache DM Event Products DVV De Pivot Callant Timmermans Kroonreizen g.botta VIO Activ1 Vossen Vandebos Eden