Handbal Tongeren neemt revanche

zondag 24 maart 2019

Na de thriller van vorige week kan Tongeren opgelucht ademhalen. Het Beneleague ticket voor volgend seizoen is binnen en de Eburonen kunnen nu genieten van de Belgische play-offs.

Een finaleplaats zal moeilijk worden, maar Tongeren zal er alles aan doen om het de tegenstander moeilijk te maken. Eerste kandidaat is NeLo. Na de uitschakeling in de halve finale van de Beker van België is Tongeren gebrand op een revanche!


Via Pedic wordt de score geopend en komt Tongeren een eerste maal op voorsprong. NeLo hangt de bordjes al gauw terug in evenwicht. De Noord-Limburgers vinden de gaten in de Tongerse verdediging en blijven scoren. Na iets minder dan 10' spelen staat de stand 2.-5. Stanojlovic besloot om zijn goal op slot te zetten en binnen geen tijd kwam Tongeren langzij piepen. Dankzij Seirekidis en 2 keer De Kuyper was de voorsprong van NeLo verdwenen (5-5 na 11'). Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Aan Tongerse zijde redde een uitstekende Stanojlovic meermaals. Aanvallend liep het minder vlot. De Eburonen geraakte maar moeizaam door de NeLo verdediging. Gelukkig waren de Tongerse opbouwers bij de les en hielden zij de thuisploeg op gelijke hoogte (8-8 na 17' en 11-11 na 25'). Pas in de slotfase van de eerste helft konden de bezoekers een kloofje slaan, waardoor de eerste helft eindigde op 13-15 ruststand.


NeLo kwam sterk uit de kleedkamers. Tongeren aan de andere kant was helemaal ingedommeld en werd overlopen door het rood enthousiasme. Op 5 minuten tijd verdubbelde de Noord-Limburgers hun voorsprong (14-18). Gelukkig nam NeLo een time-out waardoor de Eburonen wakker werden en de achtervolging inzetten. En met succes! In evenveel minuten werd de achterstand volledig weggewerkt (19-19). Beide ploegen namen om beurt de leiding over, maar niemand kon een kloof slaan, tot minuut 45. Dankzij Pedic en Seirekidis kwam er een verschil van 2 punten op het scorebord (25-23). NeLo deed enkele pogingen om terug te komen, maar Tongeren gaf de voorsprong niet meer af. Gillé en Seirekidis deelden de genadeslag uit waarna Devisch de klus heerlijk afmaakte. Eindstand 31-27!

Tongeren laat meteen zien dat het zijn plaats in de Belgische play-offs meer dan waard is. Dankzij deze overwinning springt Tongeren over NeLo in de rangschikking. Bocholt en Visé zullen hun wedstrijd later op het seizoen afwerken door de Europese verplichtingen van Visé.
In de play-downs heeft Sasja gewonnen in Hasselt met 22-26. Sasja staat daarmee 1-0 voor op Hasselt.
De Tongerse heren kunnen nu met een goed gevoel genieten van enkele weken rust. De volgende wedstrijd staat ingepland op 27 april tegen Bocholt. Supporters allen op post om opnieuw een geweldige sfeer te creëren om het Bocholt moeilijk te maken!


Speelden voor Handbal Tongeren:
De Knegt (K), Gillé (5), Devisch (3), Antic (1), De Kuyper (2), Glorieux (1), Stanojlovic (K), Pepels, Danse (1), Vanhove (K), Gevers, Op het Veld, d'Hanis (4), Glesner (1), Pedic (5) en Seirekidis (8)

Speelden voor Sporting NeLo:
Vansloot (4), Versleeuwen (9), Jerry (1), Tasevski, van Leeuwen (K), Vernooy (1), Schroeder, Cnyrim (1), Vandebeeck, Follon, Kittel (5), Barnyak, Schoenaker, Denert D. (6), Denert Y. (K).

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's