Handbal Tongeren wint van het Nederlandse Houten

zondag 1 december 2019

Handbal Tongeren hield de 2 punten thuis tegen het Nederlandse Houten 32-28.  De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, met zes op zes blijven de Eburonen op de vijfde plaats en krijgen ze opnieuw voeling met de top vier uit de rangschikking.

 

Van een topwedstrijd was er geen sprake, daarvoor slopen er teveel fouten in het spel van Tongeren.  Nathan Bolaers en Arber Qerimi, beiden gekwetst, bleven langs de kant.  De eerste helft ging dan ook gelijkopgaand, na 20’ (10-11).  Met een uitstekende Luc Stanjolovic in het doel, wist Tongeren echter in de laatste 10’ afstand te nemen van de bezoekers  16-12. 

 

In de tweede helft nam Tongeren meteen het initiatief om verder uit te lopen (18-12).  Houten kreeg maar geen vat op Lefterius Seirekidis, die met 10 doelpunten ook ‘man of the match’ werd.  De gastheren kregen genoeg kansen om het verschil groter te maken, maar de afronding was niet optimaal en stilaan slopen er ook technische fouten in het spel van Tongeren.  Houten daarentegen profiteerde daar optimaal van en kon aanklampen (28-25 na 55’). 

 

In de volgende wedstrijd moet Tongeren naar Visé, een moeilijke verplaatsing.  Bij winst wordt de kloof met Visé één punt en kunnen de Eburonen echt naar boven kijken.

 

Speelden voor Tongeren
De Knegt (K), Stanojlovic (K),Vanhove (K),  Gillé(4)  , Devisch(1), Glorieux (1),  Pepels(3), Danse, Rodado, Vrancken, Glesner F (4), Gevers (4),  D'hanis (5), Glesner C,  Seirekidis (10)


Scoorden voor Houten:

Teeuwissen (1), Hoefnagels (5), Van Gool (3), De Jonge (5), Robles Reve (6), Marx (6), Berendsen (6)

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's