Tongeren te sterk voor Hubo Initia Hasselt

zondag 16 februari 2020

Handbal Tongeren, zonder de gekwetste Colin Glesner,  wint thuis in een goed gevulde Eburons Dôme overtuigend van Hubo Initia Hasselt (31-22).   Door deze zege mogen de Eburonen zich opmaken voor de play-offs.

Onder impuls van Qerimi, goed voor 7 doelpunten in de 1ste helft, nam Tongeren de wedstrijd meteen in handen  5-2 na 10’.  De Tongerse verdediging stond als een huis, voeg daar een sterke Stanojlovic in doel bij en dan kom je na 20’ bij een 12-5 tussenstand uit.  De bezoekers konden noch in aanval noch in verdediging overtuigen, er werd gerust bij 15-8.  Het talrijk opgekomen publiek genoot overduidelijk van het Tongerse spel.

 

In de tweede helft bleef Hasselt knokken voor wat het waard was, aan inzet geen gebrek maar de bezoekers begonnen de technische fouten op te stapelen.  De mandekking op Qerimi, hielp de Hasselaren al helemaal  niet, 22-14 na 45’.  Tongeren controleerde de wedstrijd en liet de bezoekers op geen enkel moment dichterbij komen.   Enkele fraaie Tongerse doelpunten zorgden voor de nodige ambiance bij de supporters – het feest kon beginnen.

Speelden voor Tongeren
De Knegt (K), Stanojlovic (K), Vanhove (K), Gillé (3), Devisch(1), Glorieux (3),  Pepels(4), Danse (3), Glesner F (1), Gevers,  D'hanis(3), Bolaers (4), Qerimi (8) en Seirekidis (2)


Scoorden voor Hasselt

Kolak (2), Mirosavljevic (5), Meulders (1), Gijs (1), Van Criekinge (2), Degbey (1), De Beule (8), Abadie (3)

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's