Bram Dewit wordt de nieuwe trainer van de beloften (Liga 1) van Handbal Tongeren.

donderdag 26 maart 2020

De 37-jarige Bram Dewit volgt Jean-Christophe Hougardy op als trainer van de Tongerse belofteploeg (Liga 1). 

Dewit heeft een rijk gevulde spelerscarrière achter de rug.  Als jeugdspeler werd hij opgeleid door Initia Hasselt.  Op 24-jarige leeftijd vertrok hij naar Frankrijk als profspeler, acht seizoenen later was zijn buitenlands avontuur ten einde en keerde hij terug naar Initia Hasselt.  Na een zware knieblessure stopte zijn handbalcarrière.  Hij speelde 94 wedstrijden voor de Belgische nationale ploeg.

Als trainer was Bram Dewit de laatste drie jaar aan de slag bij Hestia Bilzen.

‘Ben zeer fier en blij om aan de slag te kunnen gaan als trainer van de Liga 1 ploeg van Handbal Tongeren.
Handbal Tongeren is een grote naam in het Belgisch handbal met een rijke traditie en ik wil meewerken aan een mooie toekomst voor Handbal Tongeren.
Ik mag met een talentvolle jonge groep aan de slag gaan en ik ben er zeker van, dat met mijn ervaring als speler en trainer, dat ik deze jonge spelers nog zeer veel kan bijbrengen.
Toch ook zeker een woord van dank aan Handbal Hestia Bilzen die mij de kansen hebben gegeven en mij gelanceerd hebben in het trainersvak.’ aldus Bram Dewit

‘Na enkele gesprekken met verschillende kandidaat trainers viel de keuze op Bram Dewit.  Bram heeft het juiste profiel om onze jonge jongens te begeleiden.  Een jonge ambitieuze en gedreven trainer , die na een geslaagde spelerscarrière nu ook een trainerscarrière wil opbouwen. 

Handbal Tongeren juicht de komst van Bram toe en wil hem alle kansen geven om het als trainer waar te maken.  Immers het belgisch handbal heeft nood aan jonge, gedreven trainers.’ aldus voorzitter Luc Tack.

Handbal Tongeren dankt Jean-Christophe Hougardy voor zijn inzet en de fijne samenwerking tijdens het afgelopen seizoen.  Jean-christophe nam zelf de beslissing om te stoppen en uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's