Louis Marchal naar Handbal Tongeren

woensdag 15 april 2020

Louis Marchal maakt de overstap van HC Visé naar Handbal Tongeren, waar hij de volgende twee seizoenen de kleuren van de Eburonen zal verdedigen. 

De 22-jarige opbouwer begon zijn handbalcarrière in  Sprimont, om vervolgens bij HC Visé terecht te komen.  Met Visé maakte hij de sprong van 2de nationale naar 1ste, en van 1ste nationale naar de Bene-League.  Hij studeerde 2 jaar aan het ‘Centre de Formation Handball’.

Marchal nam deel aan enkele stages van de nationale ploeg, en heeft 5 selecties achter zijn naam.

‘Ik ben blij dat ik de volgende twee seizoenen voor Handbal Tongeren heb gekozen, al was de beslissing om Visé te verlaten niet gemakkelijk.   Tongeren is een traditieclub en heeft een gezonde ambitie,  ik wil mijn steentje bijdragen om die ambitie waar te maken.  In de ploeg van Tongeren zitten een 6-tal spelers van de nationale ploeg, hetgeen mij zal toelaten mijn niveau te verhogen en mij verder te ontwikkelen als handballer.’  aldus Marchal.

‘Met deze transfer is onze ploeg voor volgend seizoen zo goed als compleet.  Ik ben benieuwd hoe Louis Marchal  zich de komende twee jaar in Tongeren verder zal ontwikkelen.  Hij is een zeer gedreven handballer die voor elke bal knokt.  Ik wens Louis dan ook veel succes bij Tongeren!’ aldus voorzitter Tack

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's