Transfernieuws Handbal Tongeren - heren 2

donderdag 7 mei 2020

Nadat Bram Dewit de fakkel van Jean-Christophe Hougardy overnam als nieuwe trainer/coach van de beloften van Handbal Tongeren, werden een aantal beloftevolle jonge spelers aangetrokken.

Drie talentvolle spelers Nathan Thirion, Mike Kessel en Corentin Delatte komen volgend seizoen de formatie van Bram Dewit versterken.   

Nathan Thirion

De 19-jarige, 1m90 lange Nathan Thirion is cirkelspeler en komt over van HC Amay, de club waar hij 13 jaar was aangesloten.

‘Mijn beslissing om naar Handbal Tongeren over te stappen werd vlug genomen.  Voor mij is het een uitgelezen kans om mij verder te ontwikkelen, en wie weet om ooit in Tongeren op Bene-League niveau te kunnen spelen.  Mijn opleiding die ik genoten heb aan het ‘Centre de Formation LFH’ zal mij zeker daarbij helpen.  Vanaf volgend schooljaar ga ik architectuur studeren aan de universiteit in Luik.’ Aldus Thirion

Mike Kessel

De 18 jarige Duitstalige linkeropbouwer Mike Kessel woont in Eynatten, waar hij ook speelde van 2007 – 2019.  Vorig seizoen speelde Kessel bij HC Visé en maakte hij deel uit van de nationale selectie U18.  Met zijn 1m99 is hij de grootste speler van het belofteteam.  Volgend jaar wil hij naar de politieschool.

‘Veel trainen en vooruitgang  maken om mijn objectieven te kunnen behalen daarom heb ik voor Tongeren gekozen.  En wie weet over een paar jaar verover ik een plaats in de Bene-League ploeg van Tongeren.' aldus Mike Kessel

Corentin Delatte

Van Jemeppe komt de 18-jarige keeper Corentin Delatte over.  De 1m90 grootte Delatte trainde reeds  het afgelopen seizoen mee in Tongeren.  Corentin, die ook deel uitmaakt van de nationale selectie U18, neemt de plaats in van Arthur Vanhove. Vanhove wordt doorgeschoven naar het 1ste team.


‘Ik handbal sinds mijn 3 jaar bij Jeunesse Jemeppe. En het is nu tijd voor mij om de club te verlaten om op een hoger niveau te kunnen trainen en spelen zodat ik verder kan evolueren, daarom heb ik voor Tongeren gekozen’. Aldus Corentin Delatte

Bram Dewit is opgetogen over de groep spelers waarmee hij volgend seizoen kan werken.

‘Achter de schermen hebben we de laatste weken zeer hard gewerkt om voor volgend seizoen een competitieve ploeg op de been te krijgen.
Arthur Vanhove en Hugo Rodado worden doorgeschoven naar het eerste team en ik ben dan ook zeer blij dat Mike, Corentin en Nathan geloven in ons project en onze rangen komen versterken.  Deze spelers passen perfect in de visie van Tongeren met name, werken met  enthousiaste, jonge en talentvolle spelers die nog een grote progressie marge hebben.
Maar ik ben vooral blij dat we het huidig team bij elkaar hebben kunnen houden, dit was zeker niet gemakkelijk, want er zitten talentvolle spelers bij en er werd serieus aan de mouw getrokken van een aantal spelers.
Wat onze ambitie betreft is het nog veel te vroeg om daar een uitspraak over te doen, ik wil samen met mijn team groeien en mooie dingen laten zien.’ aldus Bram Dewit

Namens Handbal Tongeren heten we Corentin, Mike en Nathan van harte welkom in onze handbalfamilie en wensen we hen veel succes voor volgend seizoen.

Alle nieuws

Fotogalerij

Alles bekijken
Sponsors bedrijven logo's