top of page
Zoeken
  • Handbal Tongeren

Tongeren 2 wint overtuigend tegen Kortrijk 2 (23-34)

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020Na 7 maanden zonder competitie handbal had Tongeren 2 de verre verplaatsing naar Krotrijk voor de boeg. In deze Corona tijd had de 2de ploeg een lange en zware voorbereiding achter de rug en keek het team dan ook reikhalzend uit naar de 1ste officiële wedstrijd.


Coach Dewit heeft 16 spelers ter beschikking, Daenen is geblesseerd en de trainer koos om Poppe nog niet op het wedstrijdblad te zetten.


De jonge ploeg startte met Peters, Jackers, Tilkin, Vanhove, Thirion, D. Longhi en Delatte aan de wedstrijd.


In de eerste helft merkten de Eburonen meteen dat een oefenwedstrijd niet hetzelfde is als een match met inzet. De jonge ploeg acteerde veel te zenuwachtig wat uitmondde in een aantal gemakkelijke tegengoals en een paar shots op de goed keepende Snellings van Kortrijk.


Gelukkig stond Delatte goed te pakken. Tongeren kreeg maar geen vat in de eerste helft op opbouwers Ampe en Desmet van Kortrijk die met respectievelijk 7 en 6 goals topschutters werden van hun team. Gerust werd er bij een stand van 12-10


De rust deed de Tongenaren duidelijk goed, veel gretiger in verdediging en sneller spel in aanval, hierdoor was de achterstand na 3 min al weggewerkt (12-12).


Vrancken en Thirion stonden als echte patrons te verdedigen, Delatte bleef op een hoog niveau keepen en Vanhove toonde de weg naar de goals en was in de 2de helft “on fire”. Resultaat 19-23 na 45’.


Kortrijk probeerde het tij nog te doen keren en wisselde van keeper, maar dit stopte Tongeren niet af.


Coach Dewit wisselde door, zonder dat er kwaliteitsverlies was.Tilkin en Hermans verdeelden het aanvalsspel goed en verschillende spelers pikten hun goaltje mee. Jackers scoorde de 30ste. De jongste speler van het team, Lennert Banken(17j), kreeg ook een paar speelminuten en deed dat zeer goed met een aantal puike reddingen.


Het score verloop gaat van 21-29 (52ste min) naar 23-34 in minuut 60.


Coach Dewit zag er opgelucht en tevreden uit na de wedstrijd: “We zijn veel te zenuwachtig en te twijfelend begonnen aan de match, maar van zodra we de 1ste stress over boord hadden gegooid, heb ik een gretig team gezien dat een aantal mooie dingen heeft laten zien. Hierop kunnen we verder bouwen naar de volgende wedstrijden toe” aldus Bram Dewit.


Kortijk 2: Perqoy(2) / Ampe (7) / Moeyaert / Verscheure R. / Verscheure A. / De Volder (4) / Desmet (6) / Snellings (D) / Breyne (3) / Craeynest (1) / Vervoeven


Coach: Olexiouk Bogdan


Tongeren 2: Longhi D.(5) / Tilkin (4) / Thirion (1) / Delatte (D) / Jackers (1) / Kessel (2) / Saenen / Hermans (6) / Merken (5) / Vrancken (3) / Peeters / Banken (D) / Longhi M.

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page