Zoeken
  • Handbal Tongeren

Tongeren 2 wint overtuigend tegen Kortrijk 2 (23-34)

Bijgewerkt op: 21 dec 2020Na 7 maanden zonder competitie handbal had Tongeren 2 de verre verplaatsing naar Krotrijk voor de boeg. In deze Corona tijd had de 2de ploeg een lange en zware voorbereiding achter de rug en keek het team dan ook reikhalzend uit naar de 1ste officiële wedstrijd.


Coach Dewit heeft 16 spelers ter beschikking, Daenen is geblesseerd en de trainer koos om Poppe nog niet op het wedstrijdblad te zetten.


De jonge ploeg startte met Peters, Jackers, Tilkin, Vanhove, Thirion, D. Longhi en Delatte aan de wedstrijd.


In de eerste helft merkten de Eburonen meteen dat een oefenwedstrijd niet hetzelfde is als een match met inzet. De jonge ploeg acteerde veel te zenuwachtig wat uitmondde in een aantal gemakkelijke tegengoals en een paar shots op de goed keepende Snellings van Kortrijk.


Gelukkig stond Delatte goed te pakken. Tongeren kreeg maar geen vat in de eerste helft op opbouwers Ampe en Desmet van Kortrijk die met respectievelijk 7 en 6 goals topschutters werden van hun team. Gerust werd er bij een stand van 12-10


De rust deed de Tongenaren duidelijk goed, veel gretiger in verdediging en sneller spel in aanval, hierdoor was de achterstand na 3 min al weggewerkt (12-12).